Home » Wie zijn wij

Wie zijn wij

Sosoi werd opgericht op 28 November 2003. De mensen die betrokken waren bij de oprichting zijn 4 personen die allemaal in Indonesië hebben gewerkt of er vandaan komen. Hierdoor is de betrokkenheid bij dit gebied erg groot.

In Juli 2003 ging een van de bestuursleden op vakantie naar het eiland Sumba in Indonesië en sprak daar met enkele onderwijzers van een nog onafgebouwde school. De schoolgebouwen waren er wel neergezet maar er ontbrak geld voor bankjes, stoelen, een goede lerarenkamer, leerboeken, waterput, elektriciteit en een keuken. Dit zou omgerekend in Nederlands geld een paar duizend euro gaan kosten. Donateurs zijn er in Nederland wel te vinden, maar instanties vinden het een stuk veiliger als er een formele stichting achter staat. Vandaar dat we besloten om een formele stichting op te richten : SOSOI. Hierdoor is het mogelijk ook meer langdurige en betere ondersteuning te geven. Je kunt hierbij denken aan het inzetten van vrijwilligers en het laten doen van onderzoek door studenten. Het ondersteunen van de school is inmiddels al een gepasseerd station, de school is inmiddels verder gegaan met overheidssteun, maar Sosoi bestaat nog steeds en ondersteunt verschillende projecten op Sumba en Java.

Op deze website willen wij u graag informeren over de projecten die in het afgelopen jaar ondersteuning hebben gekregen van SOSOI. We hebben aanvragen ontvangen van organisaties waarbij het onderwijs aan kinderen een zeer prominente rol speelt. Ondanks dat het kleine projecten zijn die door SOSOI ondersteund, hebben we ervaren dat het voor de kinderen een groot verschil maakt. Door de jonge kinderen een plek te bieden waar ze op een leuke manier meer kunnen leren, wordt een basis gelegd voor een betere toekomst! Namens de kinderen willen wij u hartelijk bedankt voor uw donatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*