Groentetuin voor psychiatrisch ziekenhuis Renceng Mose Ruteng

Samenwerking tussen Sosoi en Yayasan Karunia, Flores https://stichtingkarunia.jouwweb.nl

HET PSYCHIATRISCH CENTRUM RENCENG MOSE :

Dit centrum is in 2014 geopend door de Broeders KARITAS van Yayasan Karya Bakti uit Wonosobo ( Java ), nadat zij vanaf 2004 de situatie op Flores onderzocht hadden. Samenwerkingsverbanden met de Sociale en Gezondheidsdiensten werden gemaakt. Het hoofdgebouw is gebouwd uit een samenwerking tussen Yayasan Karya Bakti met Stichting Fracaritas en een Nederlandse stichting.

Er zijn buiten de drie broeders negen personeelsleden, een dokter, verpleegkundigen, een dietist,een apotheker en sociaal werkers. Daarnaast ook vrijwilligers. Er kunnen 30 patienten opgenomen worden, op moment van schrijven zijn er 20 patienten, de meesten hebben een schizofrenie of een schizo-affectieve stoornis en komen uit een thuissituatie waarin ze geketend waren. Daarnaast zijn er 585 poliklinische patienten.

Het centrum is afhankelijk van giften. Door de COVID-19 zijn de inkomsten verminderd.

In het psychiatrisch centrum Renceng Mose in Ruteng is een groentetuin aangelegd. De groentetuin geeft de bewoners activiteiten , werk en gezond voedsel. Als er groentes over zijn kunnen deze verkocht worden op de markt wat weer extra inkomen geeft aan het centrum. Sosoi heeft de aanleg van de tuin betaald.

Klaarmaken van de grond

Bedekken van de beddingen met plastic om onkruidgroei te voorkomen

Deel dit bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.