Sosoi ondersteunt nieuw consultatiebureau/kleuteropvang op Flores

Op het eiland Flores in het oostelijke deel van Indonesië ligt kampung Leko Lembo met ruim 500 inwoners, waarvan de helft nog kind is. In Leko Lembo is geen consultatiebureau (POSYANDO) of peuteropvang. Wel worden mensen thuis bezocht door een verpleegkundige, maar de bewoners Leko Lembo willen graag een neutrale plaats om de consultatiebureau activiteiten te houden. Om het gebouw intensief te benutten zijn de plannen om in dit gebouw ook te gebruiken voor peuteropvang. De eerst volgende peuteropvang is 3 km, maar deze heeft te weinig capaciteit om ook peuters uit Leko Lembo op te vangen. Als gevolg hiervan blijven peuters bij (groot)ouders thuis en/of gaan mee met werkende ouders.

Bij de peuteropvang leren kinderen spelenderwijs in een veilige omgeving. Grote voordelen hiervan zijn dat de stap naar lager onderwijs hierdoor wordt verkleind en ouders hebben meer tijd voor werk.

De foto’s hieronder zijn beelden van het huidige consultatiebureau.Zoals u ziet is een iets beter gebouw geen overbodige luxe

oude consultatiebureau
Nieuw consultatiebureau/peuterspeelzaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.