Kennismaken met het bestuur

Karin Rutgers

Na de studie Humane Voeding  in Wageningen Universiteit heb ik van 1989 t/m 1997 in Indonesië gewerkt. Zeven jaar daarvan heb ik op Sumba doorgebracht. Het eerste project was een  gezondheidszorgproject die gericht was op preventie van ziektes van de Stichting Karitas in Weetabula. Ik heb samen met verpleegkundigen een trainingsprogramma opgezet voor vrijwillige gezondheidswerkers in de dorpen. Daarnaast heb ik samen met de vrouwen gezocht naar activiteiten om het inkomen van het gezin te vergroten. In 1992 heb ik samen met lokale collega’s  een nieuwe organisatie opgericht die zich ten doel stelde om de positie van vrouwen op Sumba te verbeteren. Deze stichting heette Yayasan Wahana Komunikasi Wanita. Binnen YWKW heb ik verschillende dingen gedaan zoals fondsenwerving en het opzetten van een programma voor vrouwen over reproductie. Daarna nog een jaar op het eiland Flores gewerkt. In 1997 ben ik weer teruggegaan naar Nederland

Winda Veldman

Was in de periode 1997 – 1999 werkzaam bij Yayasan Wahana Kommunikasi Wanita (Wahana) als landbouwkundig voorlichtster. Wahana is een organisatie in West Sumba (Anakalang) die verschillende programma’s uitvoert op het gebied van landbouw, onderwijs en gezondheidszorg. Mijn werk bestond voornamelijk uit het aanleggen van groentetuinen en geven van workshops bij boerengroepen op verschillende plaatsen in West Sumba.

Wisnu Wibowo

Indonesische nationaliteit. Werkte van 1989 tot 1997 bij Yayasan PEKERTI ( Een NGO die werkt voor ambachtelijk producenten in Indonesië) met werkgebieden in Sumatra, Java, Kalimantan, Sulawesi, Irian Jaya. Het werk bestond uit het ontwerpen en ontwikkelen van de traditionele ambachtelijk producten in de verschillende gebieden en de marketing hiervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.